Viridex RF

Viridex RF

Seprűvénák,hajszálértágulatok, arcon lévő hajszálértágulatok (rosacea),  haemangioma (érgomolyag) , fibroma (jóindulatú kötőszöveti daganat)  eltüntetése a legmodernebb eljárással: Viridex RF

Viridex RF

Viridex RF

A kezelés rádiófrekvenciás termokoaguláció melyet a belga Viridex készülékkel végezzük.A rádiófrekvenciás rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris ereket és azok tartalmát.Így a kezelt vénafal összezáródik, a benne lévő vér megalvad vagy széttöredezik.A Viridex termokoagulációs kezelés a hő általi  károsítás/kicsapódás elvén alapszik melyet 4 MHz-es rádiófrekvencia hoz létre.A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ amely csak az értágulatra van hatással,de megvédi az azt körülvevő szöveteket.A beavatkozás után nem tapasztalható égés,bőrelhalás vagy pigmentáció.   Biztonságos és kockázatmentes.

A felszíni, 1 mm átmérőnél kisebb hajszálértágulatok 0.08-0.2mm mélységben találhatók a bőrben és elsősorban esztétikai és nem visszér problémát jelentenek.A Viridex-es kezeléssel azonnal és könnyen megszüntethetők.A kezelés során 0,075mm vagy 0,150mm átmérőjű speciálisan szigetelt tűvel 2-3 mm-enként kezeljük az értágulatot.A kezelés alatt a tű hegye csak kb. 1mm-re hatol a bőrbe, enyhe,szúnyogcsípésszerű fájdalom tapasztalható.Kezelés érzéstelenítést nem igényel.A tűk anyaga nikkel, de króm,nikkel allergia esetén arany tűket használunk. A kezeléssel az erek azonnal eltűnnek .Arcon átmenetileg bőrpír jelentkezik amely magától elmúlik.  Végtagon a kezelés helyén bőrpír,duzzanat alakul ki majd a duzzanat eltűnik és kisebb pörkök jelennek melyek 4-6 hét alatt nyomtalanul eltűnnek.

Végtagokon kezelés után kompressziós harisnya viselése nem szükséges,a napi tevékenységet azonnal lehet folytatni.A kezelés minden bőrtípuson alkalmazható,nyáron is végezhető,a napozás nem ellenjavallt.

Fibromák esetén a rádiófrekvencia hőhatása a szöveteket elpárologtatja. Ennek előnye, hogy a környező szövetek gyakorlatilag nem károsodnak.