Rosacea kezelése

Az arcon lévő hajszálértágulatok rádiófrekvenciás éltüntetése

Rosacea kezelése: Hajszálerek az arcon

A rosacea az arc kis ereinek a betegsége mely felmérések szerint a középkorúak-és elsősorban nők- kb. 10%-át érinti. Nem fertőző betegség. Öröklött hajlam alapján , külső és belső- úgynevezett elősegítő – tényezők hatására főleg az arc közepén a bőr erei tágulékonyabbá válnak,szerkezeti károsodást szenvednek, egy idő után képtelenné válnak összehúzódásra. A tágult erekben lassul a keringés, romlik a szöveti anyagcsere. A sejtek a lassult keringés miatt nem kapnak elegendő tápanyagot,a salakanyagok nem tudnak megfelelően kiürülni, így súlyosabb esetben baktériumok szaporodnak el, szöveti burjánzás indul meg és gyulladásos csomók jelennek meg.

A korai jelek , a bőr ismétlődő kipirulásai a 20-as életévekben jelennek meg először, 30-40 éves korban a tünetek súlyosbodnak,a betegség 50 éves kor körül fejlődik ki teljesen. Enyhébb formáiban állandósult bőrpír, későbbiekben már összefolyó piros foltok jellemzik. Súlyosabb formáiban már gyulladás, gennyes hólyagok jelennek meg. További rosszabbodás esetén a bőrpír szövetburjánzással együtt fordul elő, gyakran gennyes csomókkal.
Férfiaknál ha a rosacea összes tünete az orron összpontosul(faggyúmirigyek és az orr kötőszövetének túltengése) akkor alakul ki a rhinophyma amelyet a köznyelv rezes orrnak nevez. Jellemzője a megnagyobbodott, eltorzult, karfiolszerű orr megjelenése.
A rosacea pontos okát eddig még nem sikerült meghatározni. Ami biztos , hogy öröklött tényezők mellett a szervezet gyulladásos állapota , gyomor és bélbetegségek, az ösztrogén hormonok mennyiségének megváltozása (terhesség,változó kor) kiváltó okai lehetnek.

Rosacea

Rosacea

Rosacea kezelése: Kiváltó ok

Kiválthatja illetve ronthatja a meglévő betegség állapotát számos életmóddal kapcsolatos tényező:

– Egyes felmérések szerint az egyik legfontosabb az erős stressz hatások. Tehát a stresszt, érzelmi megpróbáltatásokat az ilyen betegeknek lehetőség szerint kerülni kell.
Szélsőséges hőmérsékletek : közvetlen napsugárzás (a szolárium is!) , hideg szeles vagy túl meleg időjárás. De veszélyes a szauna, meleg fürdők használata.
Dohányzás, kávé, alkohol, fekete tea, forró vagy jeges italok fogyasztása is csak ronthat a kialakult állapoton. Kerülni kell a túlzottan fűszeres ételeket! Ezen ételek italok, dohányzás, az erekre extrém fokban tágító-szűkítő hatásúak ami rosacea esetében káros.
Ne használjon arcmosáshoz szappant, kerülje a lanolin tartalmú mosakodószereket.
– Használjon alacsony fluor tartalmú fogkrémet, fogmosáskor lehetőleg hab ne kerüljön az arcára.
– Nők esetében kerülendő a hormonális fogamzásgátlás!

 

Rosacea kezelése: Rádiófrekvenciás kezelés – Viridex RF – Arcfiatalítás

A rosacea avagy az arcon lévő hajszálértágulatok rádiófrekvenciás éltüntetése. A rádiófrekvenciás kezelés az egyik legmodernebb kezelés a tágult, kóros hajszálerek eltüntetésere. Azonnali és tartós eredményt hoz, bármely bőrtípusra alkalmazható. Mellékhatása gyakorlatilag nincs.
A kezelés rádiófrekvenciás termokoaguláció melyet a belga Viridex készülékkel végezzük. A rádiófrekvenciás rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris ereket és azok tartalmát. Így a kezelt ér összezáródik,a benne lévő vér megalvad vagy széttöredezik. A Viridex termokoagulációs kezelés a hő általi károsítás/kicsapódás elvén alapszik melyet 4MHz-es rádiófrekvencia hoz létre. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ amely csak az értágulatra van hatással,de megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után nem tapasztalható égés,bőrelhalás vagy pigmentáció. Biztonságos és kockázatmentes.

viridex

Viridex RF

A kezelés alkalmas a rosacea azon stádiumaiban amikor még gennyes elváltozások nincsenek.
A kezelés során 0.075mm átmérőjű speciálisan szigetelt tűvel 2-3 mm-ként kezeljük az értágulatot. A kezelés során a tű hegye csak kb.1 mm-re hatol a bőrbe, a kezelés enyhe szúnyogcsípésszerű fájdalommal jár. A kezelés érzéstelenítést nem igényel. A kezeléssel az erek azonnal eltűnnek, utána az arcon átmenetileg bőrpír, néha kisfokú vizenyő jelentkezik ami magától elmúlik. A tűk anyaga nikkel, de króm, nikkel allergia esetén aranytűket alkalmazunk.

A kezelés ellenjavallt:

• terhesség
• keloid hajlam
• bőrbetegség a kezelendő területen
• vérzékenység
• epilepszia
• szervezetben fennálló gyulladásos betegség
• mentális problémák