Modern visszérműtétek

A modern visszér műtétek Budapesten (Újpesten)  a VP MED Egészségcentrum és Oktatási Központban(Visszérgyógyászat és Psziché-terápia)  történnek.

(1042 BUDAPEST, Árpád út 56 .fszt. 33.)

Miért Budapesten ?

Ebben a Vénacentrumban évek óta naponta több ilyen típusú műtétet végeznek, így nagy tapasztalatú műtősnők ,altató orvosok, anaesthesiologus asszisztensek ,orvos kollégák profi  asszisztálásával végezhetem a beavatkozásokat a legmodernebb felszerelésekkel.

Mindemellett a műtéti előkészítésben ,műtét utáni megfigyelésben is már nagy tapasztalattal rendelkező asszisztensek  munkája,nagy rutinja  is a beteg biztonságát, a műtét sikerét garantálják.

HOGYAN ZAJLIK A MODERN VISSZÉRMŰTÉT?
Az utóbbi évtizedben elterjedt endoluminalis műtéti módszerek (lézeres vagy rádiófrekvenciás műtét, mechano-kémiai abláció, ragasztás) új, költséges technikát alkalmaznak a betegek kényelme érdekében. E módszerek előnyei a hagyományos nyitott műtéttel szemben:

nincs metszés a lágyékhajlatban
minimális a műtét utáni bevérzés a szövetek között, ezért minimális a sebfájdalom
néhány óra múlva már felkelhet, lábra állhat a beteg, nincs szükség hosszabb kórházi megfigyelésre
a műtét helyi érzéstelenítésben végezhető, gyógyszeres rásegítéssel, nem szükséges gerinc közeli érzéstelenítés vagy altatás
a nagyobb szúrások, metszések hiánya miatt jobbak az esztétikai eredmények
a műtét után pár nappal ismét munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak
a hosszú távú eredmények nem különböznek a hagyományos műtét eredményeitől
A modern műtéti módszerek hátránya azok eszközigényessége és viszonylagos drágasága, melyet azonban a fent említett előnyök kompenzálnak. A modern beavatkozásokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg nem finanszírozza, ezért a betegeknek kell állniuk a műtét teljes költségét. Ha nemcsak a műtét árát nézzük, hanem a munkából kiesett időt, a műtéttel járó kényelmetlenséget, fájdalmat és az esztétikai eredményeket, a mérleg a modern műtétek javára billen.