Bőrben lévő haemangioma (jóindulatú érgomolyag) eltávolítása rádiófrekvenciás kezeléssel

A kezelés rádiófrekvenciás termokoaguláció melyet a belga Viridex készülékkel végezzük.A rádiófrekvenciás rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris ereket és azok tartalmát.Így a kezelt vénafal összezáródik, a benne lévő vér megalvad vagy széttöredezik.A Viridex termokoagulációs kezelés a hő általi károsítás/kicsapódás elvén alapszik melyet 4 MHz-es rádiófrekvencia hoz létre.A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ amely csak az értágulatra van hatással,de megvédi az azt körülvevő szöveteket.A beavatkozás után nem tapasztalható égés,bőrelhalás vagy pigmentáció. Biztonságos és kockázatmentes.

viridex

Viridex RF

A haemangioma kórosan felszaporodott erek összessége, melyek vörös vagy lila színű kinövést hoznak létre a bőrön de előfordulhatnak a szervezet más területein ,hasűri szervekben. A felületes haemangiomák a leggyakoribb jóindulatú daganatok. Általában a törzsön helyezkednek el,számuk néhánytól tucatnyi is lehet. Ártalmatlanok,inkább esztétikai problémákat okoznak. Kiemelkednek a bőrből,vörös,szabálytalan növedékeket vagy foltokat képeznek, melynek mérete rendkívül változó,ritkán 7-8cm átmérőt is eléri.

Viridex-es kezelés során 0,150mm átmérőjű speciálisan szigetelt tűvel 2-3 mm-enként kezeljük a haemangiomát. A kezelés alatt a tű hegye csak kb. 1mm-re hatol a bőrbe, enyhe,szúnyogcsípésszerű fájdalom tapasztalható. Kezelés érzéstelenítést nem igényel. A tűk anyaga nikkel, de króm,nikkel allergia esetén arany tűket használunk. A kezeléssel az érgomolyag megszűnik. Kezelés után bőrpír,enyhe vizenyő előfordul,majd a haemangioma helyén pörk képződik ami 4-6 hét után eltűnik. Nagyobb haemangiomák esetén eredmény csak többszöri kezeléssel érhető el.

A kezelés minden bőrtípuson alkalmazható, nyáron is végezhető, a napozás nem ellenjavallt.